RECIPIES


As everyone knows, in shows it is very hard for us exhibitors to eat one bite until the breed
is 'done', and afterwards, when you're able to feel hunger again, all reasonable
restaurants are either miles away or fully crowded.

Because of all this we are used to take our own buffet with us to serve several delicacies after our
own breed is judged. This is something we are widely known of ("It's again THOSE
cockerfolks who have their own buffet...").

On this page we will present as a "Recipe of the Month" some of those 'pearls'
we have discovered - and we do certainly have some experience!


Kuten kaikki tietävät, ennen rotukehää on lähes mahdoton saada syödyksi palaakaan,
ja kehän jälkeen on taas kiljuva nälkä järkevien ruokailupaikkojen ollessa joko kilometrien
päässä tai kansoitettu ääriään myöten täyteen.

Tämän vuoksi olemmekin ottaneet tavaksemme rotukehän jälkeen pystyttää useamman ruokalajin
puffet-pöydän -seikka, josta meidät tunnetaan nykyään jo varsin laajalti
("Se on SE cockeriporukka, jolla on aina eväät...").

Tällä sivulla esittelemme "Kuukauden reseptinä" niitä puffet-pöydän 'helmiä',
jotka ovat tulleet (nykyään jo varsin laajan) tietämyksemme piiriin.



* * RECIPE OF MARCH * *
"ROMPPU'S ROLLED CAKE"

5 eggs
8 tbs of sugar
8 tbs of wheat flour
2 tbs of potato flour
2 tea-spoonfuls of baking powder
Spread dough evenly on the oven plate.

bake in 392F - 437F
* * * * * * * * * * * * * * * *
filling:
0.352 pint (British) cream
1.763 ounces of sugar
1 egg
2 tea-spoonfuls of potato flour

heat these up continuously mixing, then add:

1.763 ounces of butter
peel of a lemon, grated
juice of a half a lemon (or more)
* * * * * * * * * * * * * * * *
Spread filling on the baking and roll in.
* * * * * * * * * * * * * * * *
So, here it is, let's try it folks!!!!!


 

* * MAALISKUUN RESEPTI * *
"ROMPUN RULLA"

5 kananmunaa
8 rkl sokeria
8 rkl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoa
2 tl leivinjauhetta
Levitä tasaisesti uuninpellille.

paistele: 200-225 (Celsius)
* * * * * * * * * * * * * * * *
täyte:
2dl kahvikermaa
50 g sokeria
kananmuna
tl perunajauhoa
nämä kuumennetaan koko ajan sekoitellen, sitten lisätään:

50 g voita
1 sitruunan kuori, raastettuna
1/2 sitruunan mehu (tai enemmänkin)
* * * * * * * * * * * * * * * *
Levitä täyte paistokselle ja kääri rullalle.
* * * * * * * * * * * * * * * *
Tässä se on, ei muuta kun kokeilemaan!!!!!